#wskazówka 2 - wyżywienie

Druhny i Druhowie,
wiecie, bądź nie, że na Zlocie każdy z nas wcieli się w rolę kucharza. Polecamy, aby każdy z Was wziął przyspieszony kurs gotowania u swoich mam, babć, cioć oraz innych okolicznych Master Szefów! ;)

Każdego dnia jeden patrol będzie miał obowiązkową służbę na podobozie. Podczas służby, oprócz utrzymywania porządku na podobozie, zadaniem patrolu będzie przygotowywać posiłki dla całej, 40 osobowej, drużyny.

Produkty na posiłki będą kupowane w marketach na terenie Zlotu. Uczestnicy Zlotu będą przyrządzać śniadanie, kanapki na zajęcia oraz obiadokolację.
Rano wszyscy jemy śniadanie, w trakcie zajęć do zjedzenia mamy kanapki, które wcześniej przygotowujemy, a popołudniu zastęp służbowy przygotowuje obiadokolację.  

Prosimy zatem, aby każdy z Was drodzy Harcerze miał ze sobą:
- nóż,
- menażkę,
- pudełko śniadaniowe,
- sztućce,
- ścierkę ,
- bidon/butelkę 500ml,
- rodzinne przepisy kulinarne w głowie ;) 


Czuwaj!
phm. Anna Mazur HO
Szefowa Reprezentacji Hufca ZHP Czechowice-Dziedzice